Skip navigation


Astrid Krag besøger Omsorgs- og Sundhedshotel i Aarhus

20-09-2012
NYHED - Sundhedsminister Astrid Krag besøger på fredag Omsorgs- og Sundhedshotellet Vikærgården i Risskov ved Aarhus. Hotellet har siden 1. maj i år kunnet tilbyde en helt ny og anderledes type rehabilitering til borgere, der har brug for intensiv genoptræning efter en operation eller længere tids sygdom.

Det er næsten som taget ud af en science fiction-film. Badekarret hæver og sænker sig selv, mens det masserer ryggen. Badeværelset reagerer på din stemme, og du kan betjene det hele liggende. Og også garderobeskabet gør, hvad du beder det om.

Når sundhedsminister Astrid Krag fredag eftermiddag drager mod Risskov ved Aarhus, er det for at se nærmere på det nyeste nye inden for velfærdsteknologi. På Vikærgård inddrager personalet nemlig den nyeste teknologi til at understøtte, at borgerne bliver så selvhjulpne som muligt, efter de har gennemgået en operation eller længere tids sygdom.

"Jeg glæder mig til at opleve i praksis, hvordan sundhedsteknologien kan hjælpe borgerne til at klare hverdagen selv. De erfaringer, som Vikærsgårdens beboere og medarbejdere gør sig, er interessante for hele landet, og netop gode råd og ideer til, hvordan vi kan bruge sundhedsteknologien til gavn for borgerne, er meget kærkomne," siger Astrid Krag forud for besøget.

Indtil videre er der installeret stemmestyring og automatisering i tre af lejlighederne på Vikærgården, men på sigt bliver der i alt 12 lejligheder med en lang række forskellige teknologiske løsninger. Sundheds- og Omsorgshotellet Vikærgården forventes at stå helt færdigt i januar 2013.


Sidst opdateret 05-10-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |