Skip navigation


Ellen Trane Nørby på rundtur i Region Sjælland

18-08-2017
NYHED - Sundhedsministeren har blandt andet en diabeteshandlingsplan og et sundhedspolitisk udspil for 2030 på vej til efteråret. I dag samler hun gode eksempler og erfaringer til begge dele ved at besøge sundhedstilbud i Næstved, Slagelse og Holbæk.
Lægedækning i Næstved, Danmarks mest moderne psykiatriske sygehus i Slagelse og en styringsmodel, der understøtter de multisyge i Holbæk. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby kommer vidt omkring på dagens rundtur.

”I Næstved er 12 privatpraktiserende læger gået sammen i et lægecenter for at sikre lægdækningen i området, og i Holbæk sikrer man udredning og behandling af multisyge ved at samle alle læge specialer under ét tag. Det er gode eksempler på, at løsningerne tit opstår der, hvor problemet er. Derfor er de her besøg så vigtige for mig som minister”, siger Ellen Trane Nørby, der starter dagen i Næstved i Lægecenter.

Herefter går turen til Psykiatri Sygehuset i Slagelse, hvor arkitekturen spiller en særlig rolle for den psykiatriske behandling.

”Det er regeringens målsætning at mindske tvang og skabe mere tryghed for de ansatte i psykiatrien. I Slagelse er der skabt nogle rammer, som skal være befordrende for begge dele. Det bliver interessant at høre, om de foreløbige erfaringer”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby

Dagen slutter på Holbæk Sygehuse, som skal fortælle om, hvordan multisyge og patienter med manglende diagnose bliver udredt i Det Medicinske Fællesambulatorium. Her er alle sygehusets medicinske specialer samlet under ét tag med det formål at sikre udredning og behandling af alle patienter.

”De har nogle rigtig gode løsninger i Holbæk, som kommer til at danne forbillede for noget af det, vi skal gøre fremover på nationalt niveau. Det bliver bl.a. spændende at høre mere om deres ét-tags-løsning”, siger Ellen Trane Nørby.

Ledelsen i Holbæk fortæller også om værdibaseret styring, brug af data til at forudse indlæggelser, tidlig opsporing af diabetes 2 og behandlingen af overvægtige børn.

Sidst opdateret 18-08-2017

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |