Skip navigation


Ministre opfordrer alle til at melde unødvendige regler ind

02-10-2017
NYHED - Fra 1. oktober i år kan alle – både ansatte, borgere, virksomheder og organisationer - pege på regler på sundheds- og ældreområdet, som de mener er overflødige og bør afskaffes.

Irriteres du af et dokumentationskrav i din hverdag, som virker overflødig og dermed tager tid fra det vigtigste i dit arbejde med at pleje ældre eller behandle syge mennesker?

Eller virker en regel helt unødig og generer dig som pårørende til en patient eller en beboer på et plejehjem?

Så har du nu muligheden for at ”anmelde” den regel til Sundheds- og Ældreministeriet og måske få den fjernet eller ændret.

Ministeriet deltager fra 1. oktober i kampagnen ”Meld en regel”, hvor ansatte i sundhedsvæsenet og i ældreplejen sammen med borgere, virksomheder og organisationer, kan komme med regler og dokumentationskrav, som de gerne vil have afskaffet.

Både ældreminister Thyra Frank og sundhedsminister Ellen Trane Nørby bakker helhjertet op om kampagnen mod unødige regler.

”Jeg har stort fokus på, at borgerne og vores personale i ældreplejen ikke bliver mødt med regler og bureaukrati, der står i vejen for kerneopgaven, nemlig en omsorgsfuld og værdig pleje af de ældre. Kort efter jeg blev minister, satte jeg selv, sammen med KL, gang i et arbejde med at se på forenkling af regler og dokumentationskrav i ældreplejen. Så den nye kampagne ligger helt i tråd med den indsats”, siger ældreminister Thyra Frank.

”Ude i sundhedsvæsnet er der uden tvivl regler og dokumentationskrav, som ikke har anden funktion end at gøre hverdagen mere besværlig for personalet og forhindre dem i at være tæt på patienterne og deres behov. De regler skal væk, så personalet igen kan koncentrere sig, om det de brænder for, nemlig at behandle og pleje patienterne. Så jeg glæder mig til at modtage eksempler på det overflødige bureaukrati, der desværre har fået lov til at vokse sig alt for stort”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Kampagnen ’Meld en regel’ løber fra 1. oktober 2017 til 1. februar 2018.

Forslag til regler, der ønskes afskaffet, kan indsendes direkte her på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside.


Sidst opdateret 03-10-2017

Vi har brug for din hjælp!

Har du et konkret eksempel på en regel eller et dokumentationskrav på enten sundhedsområdet eller ældreområdet, som kan fjernes eller forbedres?

Send dit forslag til: meldenregel@sum.dk

Din henvendelse skal indeholde:

  1. Navn 
  2. E-mail 
  3. Virksomhed/forening/
    organisation/privatperson 
  4. Beskrivelse af problemet 
  5. Forslag til løsning 
  6. Hvilken lov eller regel, forslaget vedrører 
  7. Vedhæft gerne bilag

Se også temasiden


Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055