Skip navigation


Seneste nyt

Her kan du se de seneste nyheder på alle områder.
Du kan også vælge at søge på nyheder på et udvalgt område. Benyt boksen til højre: Start med at vælge kategori og dernæst periode.
1-50 af 1471 resultater
Vis pr. side 10 | 20 | 50

 • Regeringen og DF afsætter ekstra midler til børnehospice

  PRESSEMEDDELELSE - Sundheds- og Ældreministeriet genopslår pulje til etablering af børnehospice i Vestdanmark, efter at regeringen og DF har aftalt at afsætte ekstra midler til formålet.

  14-08-2018
  Kategori: Puljer

 • Ny pulje skal bruges til at promovere social- og sundhedsuddannelserne

  PRESSEMEDDELELSE - Flere unge skal få øjnene op for social- og sundhedsuddannelserne, derfor udmønter regeringen og Dansk Folkeparti nu fem mio. kr. til en ny pulje, som skal bruges til at promovere uddannelserne, så flere unge får et bedre kendskab til de to uddannelsesretninger.

  10-07-2018
  Kategori: Ældre

 • Sundhedspersoner skal have flere digitale kompetencer

  NYHED - Nu kan kommunerne og regionerne søge om del i 10 millioner kroner til eksempelvis uddannelsesforløb og kurser, der kan løfte sundhedspersoners digitale kompetencer.

  10-07-2018
  Kategori: Sundhedspersonale

 • Sundhedsminister: Regioner skal stramme op på hjerteområdet

  PRESSEMEDDELSE – Regionerne er stadig ikke gode nok til at overholde patienternes udretningsret på hjerteområdet. Særligt Region Hovedstaden og Region Sjælland halter efter.

  09-07-2018
  Kategori: Hjertesygdomme

 • Plejehjem får penge til musikterapeuter, fællesspisning og koncerter

  NYHED – Nu får 78 projekter på landets plejehjem penge til alt fra musikterapeuter til cykelture, der skal øge livskvaliteten hos ældre borgere, som bor på plejehjem.

  09-07-2018
  Kategori: Ældre

 • 11 lovændringer på sundhedsområdet er nu trådt i kraft

  PRESSEMEDDELELSE - Skrappere regler for tatovører, fredning af patienterstatninger og gratis psykologhjælp til unge med depression eller angst er blot nogle af de love og bekendtgørelser, der trådte i kraft 1. juli.

  05-07-2018
  Kategori: Om ministeren

 • 37,9 millioner skal aflaste mere end 2.000 pårørende til demente

  PRESSEMEDDELELSE – 37 kommuner får del i cirka 37,9 millioner kroner til aflastningstilbud samt støtte til yngre personer med demens.

  04-07-2018
  Kategori: Demens

 • 47,5 millioner skal styrke demensmedarbejderes faglige kompetencer

  PRESSEMEDDELELSE – 22 kommuner og to regioner får nu del i 47,5 millioner kroner til at give deres medarbejdere mere viden om demens og styrke deres faglige kompetencer.

  04-07-2018
  Kategori: Demens

 • Sundhedsminister: Lovændringer om sundhedsdata er paradigmeskift

  PRESSEMEDDELELSE - Aftalepartierne bag regeringens dataudspil på sundhedsområdet har indgået aftale om de lovændringer, der skal til for at sikre bedre og mere sikker brug og deling af sundhedsdata på tværs af sundhedssektoren.

  04-07-2018
  Kategori: Digitalisering

 • Sundhedsminister: Børn med ondt i livet skal have hjælp tidligere

  PRESSEMEDDELELSE – Kommunerne og regionerne får nu cirka 214 millioner kroner til at hjælpe børn og unge med psykiske udfordringer tidligere.

  02-07-2018
  Kategori: Psykiatri

 • 34 millioner til indsatser til børn og unge med psykiske lidelser

  NYHED - Nu uddeles der i alt 34 millioner kroner til såkaldte forløbsprogrammer til børn og unge, der er ramt af ADHD, spiseforstyrrelser eller angst og/eller depression. Forløbsprogrammerne skal være med til at sørge for, at de unge får nemmere behandlingsforløb, der hænger bedre sammen.

  02-07-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Ny nordjysk akutlægehelikopter får base i Jammerbugt Kommune

  PRESSEMEDDELELSE - Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en politisk aftale om placeringen af den nye akutlægehelikopter i Nordjylland.

  29-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Børn skal have ”stikkebamser” på hospitalet

  PRESSEMEDDELELSE – Fire steder i landet starter der nu projekter op med trøstegaver til børn, der skal stikkes i forbindelse med smertelindring eller andet. Bamser og gaver skal være med til at forbedre børnenes oplevelse på sygehusene.

  28-06-2018
  Kategori: Sundhedspersonale

 • Et nyt stresspanel skal sætte fokus på stress som samfundsproblem

  PRESSEMEDDELELSE – Alt fra sociale medier, egne forventninger, perfekthedskultur, manglende struktur i livet til et højt præstations og arbejdspres er med til, at et stigende antal danskere er stressede. Det er et alvorligt samfundsproblem, og derfor nedsætter regeringen et nationalt stresspanel, som skal komme med bud på løsninger.

  28-06-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Et skridt nærmere en samlet plan for psykiatrien

  PRESSEMEDDELELSE – Sundhedsminister Ellen Trane Nørby glæder sig over, at Sundhedsstyrelse nu kommer med deres anbefalinger til den kommende plan for psykiatriens udvikling.

  28-06-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Spiseforstyrrelser skal opspores tidligt

  PRESSEMEDDELELSE - Sundheds- og Ældreministeriet uddeler godt syv millioner kroner til at afprøve nye redskaber og andre indsatser til tidlig opsporing og hjælp til børn, unge og voksne med spiseforstyrrelse eller selvskade.

  27-06-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Ny revision af pakkeforløb skal sikre kræftpatienter endnu bedre behandling

  PRESSEMEDDELELSE - Patienter med brystkræft, der skal have en brystrekonstruktion, får nu lettere adgang til et behandlingsforløb, der både er hurtigere og kan give færre indlæggelser med operationer. Det er et af flere nye tiltag, der nu kommer på baggrund af en ny gennemgang af to pakkeforløb til kræftpatienter.

  27-06-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Fødselstal stiger igen i 2017

  PRESSEMEDDELELSE - Antallet af fødsler fortsætter med at stige, viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Sundhedsministeren glæder sig.

  27-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Jammerbugt Kommune får penge til at etablere nyt læge- og sundhedshus

  PRESSEMEDDELELSE – Jammerbugt Kommune får alle de penge, der er søgt til et nyt læge – og sundhedshus i Aabybro, oplyser sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

  26-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Sundhedsminister indvier ny tabletfabrik i Måløv

  PRESSEMEDDELELSE - En ny tabletfabrik i Måløv vil styrke dansk life science industri yderligere. Det mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby, der deltager i indvielsen af fabrikken i morgen.

  25-06-2018
  Kategori: Medicin og apoteker

 • Ministre vil have undersøgt mangel på SOSU’er og sygeplejersker

  PRESSEMEDDELELSE - Fire ministre skyder i dag et omfattende kortlægningsarbejde i gang, der skal undersøge kommuner og regioners udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft på sundheds- og ældreområdet.

  21-06-2018
  Kategori: Sundhedspersonale

 • Flere demensindrettede plejehjem på vej

  PRESSEMEDDELELSE - Nu går 56 projekter i gang landet over med at indrette plejehjem, så de giver ro og tryghed hos mennesker med demens.

  20-06-2018
  Kategori: Ældreboliger

 • Ny rapport: Patienter med funktionelle lidelser bør have nye behandlingstilbud

  NYHED - Funktionelle lidelser er hyppige og kan være invaliderende. Derfor skal sundhedsvæsenet arbejde på nye måder for bedre at kunne hjælpe patienter med funktionelle lidelser, lyder det i en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen. Samtidig bør der oprettes specialiserede behandlingstilbud i alle regioner.

  18-06-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Endnu flere kræftpatienter overlever kræft

  PRESSEMEDDELELSE - Nye tal viser, at 63 procent overlever fem år efter de er blevet behandlet for kræft. Det er en markant stigning fra 2000-2002, hvor kun 48 procent overlevede en kræftsygdom. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby glæder sig over at den målrettede indsats virker.

  15-06-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Flere penge skal hjælpe med at få flere til at melde sig som organdonorer

  PRESSEMEDDELELSE - Stadig flere danskere i flere aldersgrupper vælger at melde sig som organdonorer, men der er forsat mangel på organer, der kan redde liv. Derfor afsætter regeringen og Dansk Folkeparti nu midler til at give Dansk Center for Organdonation et økonomisk løft.

  14-06-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Mød sundhedsministeren og ældreministeren på Folkemødet

  NYHED – Både sundhedsminister Ellen Trane Nørby og ældreminister Thyra Frank deltager i en række arrangementer på Bornholm i forbindelse med Folkemødet. Se, hvad de deltager i her.

  14-06-2018
  Kategori: Om ministeren

 • Lille fald på landsplan i brugen af bæltefiksering i psykiatrien

  PRESSEMEDDELELSE - Sundhedsminister Ellen Trane Nørby kalder det bekymrende, at brugen af bæltefiksering i psykiatrien ikke er faldet i tre regioner. Det skygger for glæden over den positive udvikling i de øvrige to regioner.

  14-06-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Stadig flere læger udskriver medicinsk cannabis

  NYHED – De nyeste tal om medicinsk cannabis viser, at 135 læger havde udskrevet medicinsk cannabis til i alt 454 patienter ved udgangen af maj.

  14-06-2018
  Kategori: Medicin og apoteker

 • Patienter får medicinsk cannabis mod neuropatiske smerter

  NYHED – Medicinsk cannabis bliver hovedsageligt givet mod neuropatiske smerter. Det viser kvartalstal fra Lægemiddelstatistikregistret.

  14-06-2018
  Kategori: Medicin og apoteker

 • Ældreminister besøger plejehjem i Nexø under Folkemødet

  PRESSEMEDDELELSE - Ældreminister Thyra Frank kommer torsdag til Nexø for at møde beboere og personale på Nørremøllecenteret og se de nye køkkener, som giver de ældre nylavet og velsmagende mad hver dag.

  14-06-2018
  Kategori: Ældre

 • Ny kræftbehandling et skridt nærmere

  NYHED - Flere kræftpatienter skal i fremtiden kunne blive behandlet med immunterapi. Første skridt tages nu, hvor 30 millioner kroner ud af den samlede pulje på 60 mio. kr. kan søges til forskning, udvikling og udbredelse af immunterapi.

  13-06-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Sundhedsaftaler tilpasses lokale forhold

  NYHED - Ny bekendtgørelse baner vejen for en forenkling og afbureaukratisering af sundhedsaftaler, så kommuner og regioner kan indgå aftaler om koordinering og samarbejde om patienternes helbred, der i højere grad er målrettet de lokale behov.

  13-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Ældreminister hører om bedre og mere effektiv dokumentation i ældreplejen i Hvidovre

  NYHED – På sin tur rundt til alle 98 kommuner i Danmark er ældreminister Thyra Frank i dag kommet til Hvidovre, Ishøj og Rødovre. I Hvidovre på Plejecentret Strandmarkshave skal ministeren høre om personalets erfaringer med en ny tidsbesparende måde at dokumentere på.

  11-06-2018
  Kategori: Ældre

 • Nyt stort sundhedsudspil: Regeringen sætter ekstra ind mod lægemangel

  PRESSEMEDDELELSE - Med et nyt udspil om modernisering af almen praksis baner sundhedsminister Ellen Trane Nørby vejen for regeringens kommende sundhedsreform. Udspillet skal sikre, at der i fremtiden er nok læger til det stigende antal patienter i almen praksis.

  11-06-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Sundhedsminister: For få patienter bliver udredt til tiden i nogle regioner

  PRESSEMEDDELELSE – Både Region Hovedstaden og Region Sjælland har problemer med at overholde udredningsretten – særligt over for børn og unge i psykiatrien, viser de nyeste kvartalstal. Utilfredsstillende, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

  08-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Ny app skal give mobil indgang til egen læge til danskerne

  PRESSEMEDDELELSE - Det skal være nemmere at gå til lægen. Når du skal have svar på din blodprøve, have overblik over vacciner eller booke en konsultation, hvorfor så ikke klare det over mobilen?

  08-06-2018
  Kategori: Digitalisering

 • Politisk udspil: Turbo på det digitale sundhedsvæsen

  PRESSEMEDELELSE – Sundhedsminister Ellen Trane Nørby præsenterer i dag et sundhedsdataudspil, som skal understøtte, at de rigtige oplysninger er i de rigtige hænder på det rette tidspunkt, og at data bliver brugt til kvalitetsudvikling og forskning, samtidig med at sikkerheden styrkes.

  08-06-2018
  Kategori: Digitalisering

 • Kommuner får penge til flere sundhedsfaglige kompetencer

  PRESSEMEDDELELSE - Kommunerne får 100 millioner kroner i 2018 til at løfte de sundhedsfaglige kompetencer hos kommunalt ansatte sosu'er, sygeplejersker, fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionelle i ny økonomiaftale med kommunerne.

  07-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Flere medarbejdere til ældresektoren

  PRESSEMEDDELELSE - Med økonomiaftalen mellem regeringen og KL lægges der op til samarbejde om at komme udfordringerne med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft på ældre- og sundhedsområdet til livs.

  07-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Nye tal: Store regionale forskelle i ventetider på hjerteoperationer

  NYHED - Der er store forskelle på, hvor gode regionerne er til at overholde patienternes udretningsret på hjerteområdet. Samtidig er ventetiderne på at blive opereret for lang hos flere af regionerne.

  07-06-2018
  Kategori: Hjertesygdomme

 • Bedre rammer for børn med livstruende sygdomme

  NYHED - Børn med livstruende sygdomme og deres familier skal have mulighed for frirum, når de er indlagt på hospitalerne. Derfor fordeler sundhedsministeren i dag i alt 1 mio. kroner til tre nye projekter.

  06-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Unge skal rådgive sundhedsministeren: Nu mødes panelet for første gang

  PRESSEMEDDELELSE - Sundhedsminister Ellen Trane Nørby mødes nu for første gang med nyt ungepanel, der skal rådgive ministeren og hjælpe med at finde ideer til, hvordan den psykiske trivsel blandt unge kan forbedres.

  06-06-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Regeringen prioriterer 1 mia. kr. til sundhed og afskaffer produktivitetskravet

  PRESSEMEDDELELSE - Regeringen har i dag indgået en økonomiaftale med Danske Regioner, der løfter sundhedsvæsenet med en milliard kroner ekstra.

  05-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Her kan du møde sundhedsministeren og ældreministeren på Grundlovsdag

  NYHED - Både sundhedsminister Ellen Trane Nørby og ældreminister Thyra Frank deltager i arrangementer og debatter på Grundlovsdag tirsdag den 5. juni. Få overblikket her.

  04-06-2018
  Kategori: Om ministeren

 • Kommuner tager Bedre-bemandingspuljen til sig

  PRESSEMEDDELELSE - De 500 mio. kr. til ”Bedre bemanding” sikrer både nyansættelser i ældreplejen og at medarbejderne går op i tid.

  04-06-2018
  Kategori: Ældrepleje

 • Minister: Arbejde mod overbelægning går ikke hurtigt nok

  NYHED – Det går ifølge en ny evaluering fremad med at implementere Sikkert Patientflow, der skal forhindre overbelægning på sygehusene. Det glæder sundhedsministeren, som dog gerne ser, at der skrues op for tempoet med implementering.

  31-05-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Sundhedsminister: Kræftbehandlingen er tilbage på sporet

  PRESSEMEDDELELSE – 83 procent af de patienter, som blev henvist til et kræftpakkeforløb i 1. kvartal af 2018, kom igennem inden for den anbefalede tidsfrist. Dermed er behandlingen igen tilbage på sporet.

  31-05-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Minister skyder arbejde i gang: Ny model for voksentandplejen på vej

  PRESSEMEDDELELSE - Voksentandplejen skal omlægges, så priserne forhåbentlig bliver mere rimelige og de unge løftes bedre over i voksentandplejen, når de fylder 18 år. Det har alle Folketingets partier indgået en aftale om, og i dag offentliggøres kommissoriet for arbejdet.

  30-05-2018
  Kategori: Forebyggelse

 • Nye anbefalinger skal styrke indsatsen mod livmoderhalskræft

  PRESSEMEDDELELSE - Med en ny metode til screening og nye tiltag, der skal gøre det nemmere at blive screenet for tegn på sygdommen i tide, oprustes der nu yderligere på indsatsen mod livmoderhalskræft.

  27-05-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Folketinget vedtager enstemmigt tre lovforslag fra ældreministeren

  PRESSEMEDDELELSE - Styrket tilsyn med ældreplejen, en plejehjemsoversigt og forebyggelse af konkurser i ældreplejen blev torsdag sikret med vedtagelsen af tre lovforslag på ældreområdet.

  25-05-2018
  Kategori: Ældrepleje1-50 af 1471 resultater
Vis pr. side 10 | 20 | 50

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30  næste

Søg i nyheder

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055